Rólunk

6 éve lépett az életembe a méhészet. Családunkban több méhész is van, közel 40 éves méhész tapasztalattal a hátuk mögött. Néhány éve elkezdtünk besegíteni és nagyon megkedveltük a méheket és a vándorméhészethez tartozó életformát, a természetbe olvadást. A méhészet szerelmesei lettünk és kaptunk ajándékba 3 méhcsaládot.
1-2 év alatt kiderült, hogy önállóan is készen állunk a méhészkedésre.

2019-ben megvettünk 25, majd 2021-ben még 21 méhcsaládot kaptárakban és azóta méhészkedünk. Folyamatos bővítésre törekszünk és a vándorlás megkönnyítése miatt a későbbiekben méhesházra szeretnénk váltani. 

Mivel magas minőségű méz termelésére törekszünk, ezért szeretnénk, ha valamilyen szinten látnánk munkánk eredményét és ezt csak a közvetlen értékesítéssel tudjuk elérni.

A jövőben tervezzük, egyéb méhészeti termékek előállítását (lépesméz, propolisz), illetve szeretnénk bővíteni a fajtaméz választékunkat.

Gyorsan rájöttünk, hogy ahhoz, hogy az összes mézünket értékesíteni tudjuk, szükségünk lesz az online megjelenésre, ezért most próbálgatjuk a szárnyainkat, az általunk létrehozott webáruházban, a Facebookon és az Instagramon is.

Miért Mézédes Kert?

A méz részét kifejtettük.

A Kert rész arra vonatkozik, hogy évekre visszamenő tapasztalat és terv, hogy kertészettel, ezen belül elsősorban zöldségtermesztéssel is foglalkozzunk. Ennek melegágyát alapoztuk meg azzal, hogy a webáruházunkat kertészeti részre is utalva alakítottuk ki, ez a terv még várat magára, de addig is elindultunk egy más vonalon. 

Felismertük, hogy együtt könnyebb, ezért felkerestünk közeli egy alapanyagos, illetve néhány termékes kistermelőket, hogy forgalmazzuk a termékeiket és számukra nagyon kedvezően tesszük ezt, mivel pontosan tudjuk, hogy milyen értékesítési nehézségekbe ütköznek, ami a fejlődésüket is gátolhatja.

Értékrendünk elutasítja a vegyszerek használatát, ezért vegyszermentesen termesztünk és csak olyan kistermelőkkel dolgozunk össze, akik ennek megfelelnek. Amennyiben a zöldségtermesztés beválik, elkezdünk foglalkozni a bio minősítés elérésével.

köszönjük, ha minket választasz! :) 


Tölgyesi Zoltán 30/3211638

Méhész

stripe_com