Kedves Vásárlóink!
Az oldal jelenleg átalakítás alatt van, hamarosan újranyitunk!
még több termékkel és újranyitási akcióval!
Köszönjük a türelmet! :)
info@mezedeskert.hu

Mézédes Kertről

Kedves Látogató!

A webáruház ötlete 2019-ben fogant meg, sok évnyi tapasztalatgyűjtés, tanulás, érdeklődés, lehetőségek mérlegelése, szociális és piaci igények megfigyelése után. Mivel, mind városi, mind vidéki körökben mozgok, felismertem a városban élők igényeit, ami összhangban van a vidéki lakosok igényével, ami lényegében a kereslet-kínálat igénye. 

Látható volt, hogy a városi lakosok folyamatosan növekedő igényt tartanak minőségi, preferáltan hazai élelmiszerre és a vidéki életmód mellett döntő lakosok azon része, akik a termelésben, értékteremtésben találták meg útjukat, szeretnének megélni, esetleg fejlődni munkájuk gyümölcséből.

Miért Kert?

Tanulmányaim után, elsősorban termeléssel szerettem volna foglalkozni a végzettségemben, ami kertészmérnök és ezen belül, az ökológiai gazdálkodás volt számomra az út, ami összhangban volt az értékrendemmel. Volt néhány olyan év, amikor szuper minőségű és mennyiségű vegyszermentes/öko zöldséget termeltem. Mivel termeltem, már nem jutott időm a potenciális vásárlók megszólítására. Azokban az években szórtam a termésemet az ismerősöknek, ha feldolgozzák, esetleg adjanak visssza valamennyi tartósított terméket, hogy ne menjen tönkre a termés. Sajnos gyorsan szembesültem vele, hogy akármennyire szeretek a termeléssel foglalkozni, megfelelő támogatás és piac nélkül nincs értelme. 

Ez a felismerés, meghatározó volt olyan szempontból, hogy saját magam tapasztaltam meg, hogy milyen kiszolgáltatottak azok, akik egy alapanyagos vagy néhány termékes, esetleg friss zöldség- és gyümölcstermeléssel foglalkozó őstermelők/kistermelők stb. biztos piac nélkül és milyen erejük, kitartásuk és jó esetben támogatásuk van azoknak, akik nem adják fel a kezdeti nehézségek mentén. 

Miért Mézédes?

Gyorsan felismertem hogy, amíg nincs biztos piacom vagy feldolgozási technológiám a friss zöldségekre, addig a termelésnek nincs értelme. Ekkor már édesapámnak köszönhetően néhány méhcsaláddal méhészkedtünk korábbi élettársammal, így kitaláltam, hogy létrehozok egy webáruházat, ahol mézet értékesítünk, vásárlókat keresünk és ennek mentén folyamatosan jöttek az ötletek, hogy a fajtamézek mellett, még mivel tudnánk kedveskedni a vásárlóknak, így születtek meg az ágyas mézek, mézes ajándékcsomagok, virágporos termékek. Tehát, úgy döntöttem, hogy nem termelek zöldséget, hanem minimális informatikai tudással webáruházat fogok létrehozni. Szkeptikus volt a környezetem, nem csodálom, olyan feladatokkal találkoztam a webáruház összeállítása és működtetése mentén, amikkel, addig soha, tanultam folyamatosan, az első évet széllel szemben kitartottam és utána sok támogató ismerősnek köszönhetően, akiknek a mai napig hálás vagyok, Karácsonykor az ajándékcsomagokkal beindult.

Ezt az időszakot követően, fújt össze minket a szél Heidt Gáborral (Chilli out). Talpraesettségének, rugalmasságának és a piaci lehetőségek folyamatos kutatásának köszönhetően, jött az ötlet, hogy dolgozzunk össze. Az együttműködés lehetősége soha nem állt tőlem távol, korábban is foglalkoztattak a szövetkezeti modellek, REL-rendszerek, közösségi mezőgazdálkodás és doboz rendszerek. Ezt követően kezdtem el felkeresni azokat a környékbeli, egy alapanyagos vagy néhány termékes termelőket, akikről tudtam, hogy minőségi termékeket állítanak elő és együttműködésre invitáltam őket, amire mindenki nyitott volt. Az elv egyszerű és időtálló.

Együtt könnyebb!

Azok a termelők, akiknek a termékeit kínálom, nagyrészt végighaladtak a termelésnek azon az útján, ami engem a webáruház létrehozására ösztönzött, mire termékeik, letisztultan csomagolva eljutottak odáig, hogy az Önök asztalára kerüljön.

A biztos piacot nem tudom nekik megteremteni, de egy biztos lábat szeretnék, illetve megadni magamnak a lehetőséget, hogy idővel újra a termelés útjára léphessek.

Köszönöm!

Kovács Zsuzsanna

a Mézédes Kert alapítója

 

stripe_com