Kedves Vásárlóink!
Az oldal jelenleg átalakítás alatt van, hamarosan újranyitunk!
még több termékkel és újranyitási akcióval!
Köszönjük a türelmet! :)
info@mezedeskert.hu

Garmond Prémium Black Fekete Fokhagyma Gerezdek

ÚJ
Garmond Prémium Black Fekete Fokhagyma Gerezdek

A fekete fokhagyma természetes eljárással, mindenféle adalékanyag hozzáadása nélkül készül.

2 600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 130 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Garmond Prémium Black Fekete Fokhagyma gerezdek

 

 

A fekete fokhagyma rendkívülisége abban rejlik, hogy a jól ismert fokhagymához képest ízében és tápértékében is eltérő, mivel sokkal enyhébb ízű és könnyebben emészthető.
 
Mindez annak köszönhető, hogy a hagyma hőkezelése során drasztikusan lecsökken a jellegzetes fokhagyma ízt adó allicin nevű anyag, így egy teljesen új ízvilágú élelmiszernek tekinthető.
 
Enyhe, édes ízének köszönhetően sokkal szélesebb körben kedvelt, így aki az erős fokhagyma ízt nem kedveli, ezt biztosan szeretni fogja.
 
A különleges ízhatást a fokhagymában természetes módon jelen lévő aminosavak és cukrok reakciójában keletkező anyagok adják.
 
A fekete fokhagyma természetes eljárással, mindenféle adalékanyag hozzáadása nélkül készül.
 
A gondosan kiválogatott fokhagyma öregítése 55-65°C-on történő eljárással mintegy 40 napig tart. Ezalatt a 40 nap alatt a fokhagyma színe fehérről fokozatosan feketére változik, miközben a fokhagymában lévő egészségvédő anyagok, antioxidánsok koncentrációja is jelentősen megnő.
 
A fekete fokhagyma hatalmas előnye a jellegzetes fokhagyma szag hiánya. Ez abból adódik, hogy a fermentáció (erjedés) során jelentősen csökken a gerezdek allicintartalma. Márpedig az allicinek azok a szerves kénvegyületek, amelyek a jellegzetes illatért és ízért felelősek. Az allicin tartalma azért csökken, mert a vegyület egy sokkal jótékonyabb vegyületté alakul át az S-Allyl cysteinné.
 
Egészségügyi szempontból nem elhanyagolható, hogy a fekete fokhagyma több sejtvédő antioxidánst tartalmaz, mint fehér társa, ezek a kénvegyületek erjedése során keletkeznek. A fekete szín a melanoidinre (sötét színű szerves vegyület) vezethető vissza, amely a cukorból és aminosavakból származik.
 
A fekete fokhagyma antioxidáns tartalma tízszer, kalcium tartalma pedig hétszer több, mint a fokhagymáé. Csökkenti a fáradtságot és az édesség utáni vágyat, javítja az erőnlétet, de a rák elleni harcban is segíthet. Vértisztító hatású, segíthet megelőzni a szívbetegséget, illetve szerepet játszhat a koleszterinszint helyreállításában is.
Adatok
Cikkszám
729989
Termék státusza
ÚJ    
stripe_com