Facebook
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Házhozszállítás

NAPRAFORGÓMÉZ - A NYÁR SZÍNE

Főkategória >NAPRAFORGÓMÉZ - A NYÁR SZÍNE

Jellemzői:

A napraforgóméz folyékony és kristályos állapotban is visszatükrözi a nyár színét: gyönyörű napsárga. Csak a frissen kinyert mézek találhatóak meg folyékony állapotban, mivel a leggyorsabban kristályosodó mézek közé tartozik.

Íze közepesen karakteres és egy jellegzetes aromájú fajtaméz. Más mézfajtákhoz képest savasabb kémhatású, erősebben szinező és kristályai nagyméretűek. Ásványi anyagokban gazdag és E-vitamin tartalma magas.

Felhasználható:

Ételeink és italaink édesítését teljes mértékben helyettesíthetjük napraforgómézzel is, amennyiben kedveljük jellegzetes ízét. Kávénkat, teánkat vagy a gyermekek kedvenceit egy finom mézes limonádét (amit szép sárgára színez), mézes kakaót is fogyaszthatunk napraforgómézzel. Főzéshez és süteményekbe (pl. mézeskalács) leggyakrabban használt fajtaméz. Jól illik tejtermékek mellé (túró, sajt, joghurt, stb.)


Sorrend:

Napraforgóméz 1 Kg
1 700 Ft
Egységár: 1 789 Ft/Kg
Kosárba db Kosárba
Részletek »
Napraforgóméz 500 g
1 000 Ft
Egységár: 2 000 Ft/Kg
Kosárba db Kosárba
Részletek »
Napraforgóméz 250 g
550 Ft
Egységár: 2 200 Ft/Kg
Kosárba db Kosárba
Részletek »

A méhek a Napraforgó (Helianthus annuus L.) napsárga fészkesvirágzatáról gyűjtik a nektárt. Termesztett növény, amely többszörösen hasznosítható, olajnövényként vagy akár takarmánynövényként. A napraforgó júliustól hosszan virágzik. A napraforgótermést a méhek szorgos munkája pozitív irányba befolyásolja. A napraforgó virágzásakor a méhek kis testét beborítja a gyönyörű napsárga virágpor.

Napraforgómézünk gyűjtése a telephelyünk környékén élő napraforgó táblákról történik, amik a Tolnai Hegyhát kistáj részébe illeszkednek.

Jótékony hatásai:

belekre, szívre, gyomorra, vesére, légzőszervekre, koleszterin szintre, húgyuti betegségekre

Ásványi anyag tartalma magas!

Natúr fogyasztása nem ajánlott, ha valaki savtúltengésben szenved!

A méz kristályosodása természetes folyamat, minőségét nem befolyásolja, csak állagát, tehát nem minőségi probléma! Ha a folyékony mézet kedveljük, bármelyik fajtamézet meleg vízbe vagy radiátorra téve folyékonnyabbá tehetjük. Lényeges odafigyelni, hogy 40C°-os hőmérséklet fölé ne melegítsük, mivel ezzel csökkenthetjük a beltartalmi értékét!